Pengalaman Minum Esp

13:15

Assalammualaikum selamat petang
Harini saja nak berkongsi dengan anda semua  pengalaman saya sendiri minum ESP memang besttt dan rasa berbaloi sangat tau❤❤

Esp ni pada mulanya ana ambil untuk kesihatan kulit, kira untuk hilangkan parut dan jerawat, tapi korang percaya tak? Ana dapat lebih dari tu.

Bila minum ESP ni badan tak cepat penat dan letih tau..lepas tu rasa bertenaga je..takde pun rasa lemau..

Haaa tu yang bestnya lepas tu kulit makin gebu gebas gitu, tak percaya korang kenalah cuba.

Dapatkan ESP dari ana
0178732289

KRIM UNTUK MASALAH KULIT KERING

15:29

Assalammualaikum kepada semua, salam sejahtera. Hari ini terpanggil Ana untuk share kepada anda semua satu krim yang bantu masalah kulit kering.



Antara sebab penyumbang masalah kulit kering adalah sinaran matahari dan terlalu lama duduk dalam air-cond.

Jadi Ana ada satu produk yang boleh bantu masalah kulit anda. iaitu dengan menggunakan herbal krim.

Herbal krim ni sangat mudah digunakan dan sangat sesuai untuk kulit kering. Sapu lah selepas mandi dan boleh digunakan jika perlu pada bila-bila masa.


Satu krim ni boleh tahan mengikut cara penggunaan kita ye. Biasa memang ramai kawan-kawan Ana pun suka dengan krim kulit kering ni sebab tak rasa melekit dan tak panas, sejuk je.

Dan kalau kita sapu krim ni berulang, saya jamin kulit anda akan semakin elok dan tidak kering lagi.
Jangan tunggu kulit anda kering dengan teruk. Boleh terus Hubungi Saya di 017-8732289


Macam Mana Nak Tackle Hati Lelaki

15:02

MACAM MANA NAK TACKLE HATI LELAKI

Assalammualaikum  sekarang ni tengah hujan lebat giler, elok la ana citer sikit kat korang ye
Macam mana nak tackle hati lelaki atau pakwe korang tu😝

Benda pertama yang korang kena percaya adalah Natural Beauty. Actually betul u have ur own natural beauty and setiap orang memang ade kecantikkannya tersendiri. Bukan kat parasrupa je tau. Banyak lagi yang kita sendiri pun tak tahu, rupanya kita ni berjaya menawan hati seseorang.

Ana bukan la doktor cinta mahupun doktor mencari  jodoh, cuma terpanggil nak bagitahu jee hehe, so tq kepada yang sudi baca tau😘 
Nak tahu citer lagi, kena la teruskan membaca hihi

Ok. So kalau lelaki cakap saya suka natural beauty je tak perlu nak mekap2 ni. Suka yg sjmple. Haaa korang jangan percaya. Haha 
Maksud si lelaki suka natural beauty tu adalah

Ko pakai bedak nipis, gincu nipis, maskara sikit, eyeliner sikit. Percayalah itulah natural beauty oleh lelaki. Bukannya suruh korang mekap tebal2 macam opera cina tu. No bukannya macam tu. Bukan macam mekap nak kawen tu. Tak juga  tapi cukupla sekadar sedap mata memandang, tak berlebih2.

Lelaki kalau perempuan tu bermekap bagai, tak berkedip mata dia pandang ye dak. Haa tak percaya tengok ler sendiri.

So please girls out there, korang nak cantik2 pun bukan tuk dia je. Tapi for you sendiri tau. Tuk yakinkan diri u  tuk konfident level u. Eh same je kan tu 

Pastu if kulit u tak berapa nak licin, jangan berasa susah hati and rasa down and terus cari produk nak putih dalam masa tiga hari nak licin dalam masa dua hari. No no no.

Kesian kulit dik oi. Percaya lah. Kulit muka kita berjerawat, tak licin ade sebab dia. Ade masa dia. Kita cuma perlu bersabar dan pakai produk bebas paraben. Please baca dulu ingredients kat belakang tu before beli ye.

Biasa kulit kita jerawat cepat  timbul ade banyak sebab dan faktor dia. Salah satunya persekitaran kita. Sama ada bersih atau tidak . Cara kita jaga kulit cemana dan makan apa.

So macam Ana amalkan  tips ni korang boleh la baca. TIPS PENJAGAAN MUKA LEBIH CERAH DAN LEMBAP

Tu je.. Cume korang kena banyakkan berdoa juga. Yang lelaki kat sana tu, tolong la jangan kutuk2 kulit makwe korang, isteri korang, belikan dia produk yang sepatutnya macam set cantik shaklee ke, pencuci muka nutriwhite ke labur lah sikit. Pastu puji lah dia even dia pakai cantik2,..untuk you jugak kan

Jangan sekali kondem dia. No u tak layak nak jugde dia camtu ok.

Bersyukur dan terimalah seadanya barulah u happy dia pun happy 

Sekian bebelan manja dari Ana 
Nanti ana citer lagi dan beri lagi tips yang lain

Nak beli set cantik shaklee roger Ana 0178732289



TIPS PENJAGAAN MUKA SUPAYA KULIT LEBIH LEMBAP DAN CERAH

14:34

TIPS PENJAGAAN MUKA SUPAYA KULIT LEBIH LEMBAP DAN CERAH

Assalammalaikum semua, selamat petang
Hari ni memang Ana bercadang nak share sikit pasal tips penjagaan muka supaya kulit lebih lembap dan cerah.

Sebelum tu, korang biasa jaga muka macam mana?

Mesti korang ingat bila dah cuci dah je kan. Thats it. No. Bukan camtu. Sebenarnya dulu pun Ana malas sangat nak jaga muka ni. Main bedal je.

Kalau rasa nak pakai krim pakai. Kalau nak pakai pelembap pakai. Haaa silap rupanya. Sejak dua tiga minggu ni  Ana terus nak jaga muka sebab kulit ni selalu sangat terdedah cahaya matahari.

So benda pertama yang Ana buat adalah. Lepas je cuci muka Ana akan pakai moisturiser gel atau alovera face shop :)


Seriuss memang best gilaaa dapat la tengok perubahan. Ni baru lah timbul kesedaran sebab kesian kat kulit. Apa salahnya manjakn selalu kan dia. Hehe

Ok seterusnya Ana akan terus apply krim muka lepas tu bb krim then pakai sunblock dari bioessence, baru je ni beli sunblock ni. So far so good and rasa tak melekit bila pakai. Dah dia ada cooling effect tau!

So lepas ni Ana akan terus la pakai tuk sunblock ni. Murah jeee rm33 je camtu.
Tapi boleh tahan 6 bulan kot i think la sebab biasa i beli sunblock setahun boleh guna hahaha itu i la hehe.



Orang lain i tak tahu but dia ikut cara penggunaan kita juga, if u pakai selalu  cepat la habis. Haaa gitu.

Then benda ni paling WAJIB sekali  i repeat WAJIBBBBB! Siap ada sabdu lagi haha
Iaitu makan VITAMIN C SUSTAINED RELEASED. Alhamdulilah so far  it really improves my skin better and mora radiant tau

Sebab bila u makan vitamin C ni, kulit u tak cepat sunburn tau. And u rasa lebih lembap dan yakin. Haaa perempuan nak jaga pkwe dan laki u  wajib ada sebotol  kat rumah ehh.
😝Seriusly talk!


Haaa hat lain u boleh dapatkan di guardian, watson, dan tempat lain but vitamin C ni u boleh dapatkan dari Ana tau. Memang best gilee makan vita c ni, selain kulit u better jerawat yang  nak timbul tu, tak jadi nak timbul tau...haaa segan lerr tu

Ok, dapatkan sekarang vitamin C tu dari Ana kalau tak nak pakwe atau laki larikkk.
Hubungi ana ye 0178732289

CARA BEBASKAN RADIKAL BEBAS DALAM BADAN

22:27

Tahukah anda badan kita sebenanrnya sangat terdedah kepada radikal bebas di sekeliling kita?


Haaaa dari mana datangnya pula radikal bebas ni ye? 

Radikal bebas ni datang daripada asap kilang, asap kenderaaan, bahan kimia, asap rokok dll lagi. Korang boleh google aje.

Radikal bebas ni bahaya juga. Sebabkan kulit korang kusam dan boleh menyebabkan kulit kita menjadi jeragat. Haaa ni lah salah satunya puncanya.

So macam mana nak bebaskan radikal bebas ni ? Dengan cara mengamalkan vitamin C

Vitamin c ni sangat mudah nak makan dan bebaskna radikal bebas dalam  badan kita. So badan kita lebih sihat dan tidak lesu ye.

Vitamin c ni telan je mudah je nak makan.
Dapatkan vitamin C ni dari ana tau
0178732289

Dan ana nak bagitau cara mudah korang nak bebaskan radikal bebas dalam badan korang tu

Macam Mana Nak Hilangkan Parut Jerawat

21:05

Macam mana nak hilangkan parut jerawat


Kali ni, nak citer sikit pasal macam mana nak hilangkan parut jerawat. Ada ke produk atau krim yang boleh hilangkan parut jerawat?

Biar betul. Iya ada, tapi kena rajin.
Tapi kalau tips ana senang je. Anda cuma perlu makan hari-hari.

Iaitu Sustained Relaeased Vitamin C. Betul ke vitamin c ni boleh hilangkan parut jerawat? Haaa kalau nak tahu, iya dari pengalaman kawan Ana yang makan vitamin c ni memang kejap je parut jerawat tu hilang.

Lagi satu kan yang ana perasan lah kan, kalau ada jerawat yang macam nak timbul cepat-cepat Ana akan terus makan vitamin c ni lepas tu dua tiga hari kan, dah tak jadi nak tumbuh jerawat tu hihi best kan?

Ni la tips paling mudah dan simple yang anda boleh follow. Dapatkan vitamin c dari Ana ye. Ni no ana 0178732289

KOLAGEN APA YANG MENCANTIKKAN KULIT DENGAN CEPAT?

21:00

Kolagen apa yang mencantikkan kulit dengan cepat?

Semakin usia lanjut, semakin berkurangan lah kolagen dalam badan kita.
Sebab tu biasa orang berusia kulit nya berkedut sebab kolagen dah kurang dalam badan dan efek dia kita terus nampak pada kulit kan.

Jadi aana ade satu produk
kolagen yang mencantikkan kulit anda dan memberikan kolagen dengan scukupnya.

Kolagen ni bersumberkan dari sisik ikan merah yang ada di dalam dasar laut. Sebab apa ambil kolagen dari dasar laut sebab ikan di dasar laut la yag kurang pencemaran.

Tu lah salah satu sebabnya.
Kalau nak tahu, if anda betul2 nak kulit cantik, memang kena amalkan kolagen ni. Sebab bila dah makan memang akan nampak perubahan drastik tau. Kulit makin tak sunburn ok. Cantik je. Lepas tu licin n lembap.

Kalau nak oder kolagen shaklee ni
Boleh hubungi saya ye ana 0178732289

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013792563140

Flickr Images