4 PETUA CARA MUDAH HILANGKAN JERAWAT

08:46

CARA MUDAH HILANG JERAWAT

Saya pasti anda tertanya bagaimana 4 petua cara mudah hilangkan jerawat ,

Di sini saya sertakan sekali 4 petua hilangkan jerawat

.1.  Hilangkan Jerawat Dengan Tomato.

Buah tomato mempunyai pelbagai khasiat yang bagus. Antara khasiat buah tomato ialah baik untuk kesihatan mata, menghilangkan bintik hitam (blackheads) dan juga menghilangkan jerawat. Mula-mula belah buah tomato dan lumurkan ke seluruh muka dan biar sekurang-kurangnya 1 jam atau biar sehingga kering barulah bilas dengan air suam. Untuk hasil yang terbaik amalkan juga dengan makan tomato.

2.  Hilangkan Jerawat Dengan Kulit Kayu Manis.

Mula-mula ambil satu kulit kayu manis dan asahkannya pada tembikar atau alas pengasah campurkan dengan sedikit madu. Jika tidak ada madu boleh juga gunakan air biasa. Jadikannya sebagai masker dan sapukan ke seluruh muka sebelum masuk tidur. Bilas dengan air bersih pada keesokan paginya. Amalkan sekurang-kurangnya tiga kali seminggu. Peringatan ketika mencuba untuk kali pertama, letakkan nipis-nipis sebab kulit kayu manis sedikit “panas” dan boleh menimbulkan rasa kurang selesa.

3.  . Hilangkan Jerawat Dengan Lidah Buaya.

Lendir lidah buaya (aloe vera) selain dapat menghilangkan jerawat, ia juga bagus untuk menghilangkan parut jerawat. Ambil daun lidah buaya, potong kepada beberapa kerat dan bahagian, kemudian kupas kulit luarnya, sapukan lendir lidah buaya pada bahagian muka yang terdapat jerawat. Ulangi langkah ini pada setiap pagi dan waktu petang. Paling pentig, usaha ini hendaklah dilakukan secara berterusan.

4 . cara paling MUDAH sekali , sebab anda tidak perlu ,tidak perlu nak rebus , atau buat ape ape cara , anda cuma perlu TELAN SAHAJA ! dan amalkan setiap hari iaitu .
 Saya juga amalkan ,saya ambil produk kesihatan semulajadi , saya ambil vitamin e ,vitamin c , esp dan b complex . 

sila klik di atas nama produk ,


alhamdulilah rasailah perbezaan yang sangat ketara dari dalam dan luaran !

NAK ORDER >>> 0178732289 FARZANA
FACEBOOK : NUR FARZANA ROSHAID
FB PAGE : SUKA-VITAMIN

You Might Also Like

0 comments

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013792563140

Flickr Images