Tips hilangkan sunburn selepas berkawat

06:20

Untuk junior2 ana yg tengah tauliah suksis sekarang ni, di UUM KEDAH kali ni..all de best yaaa

Sini ana sekalikan tips yang korang boleh gunakan sepanjang training tauliah tu

1. Pastikan pakai aloevera sebelum nak kawat tu, kire b4 breakfast tu, korang kena siap2 pakai
2. Jangan lupe pakai krim yg ada spf, mase rhat topup balik, pakai di tangan juga
3. Minum air lebih 2l sehari, pastikan breakfast, tu tuk korang bertahan sampai tengah ari

Kalau kulit korang dah sunburn
So
1. Masa balik rest tengah hari, jangan cuci muka, cuci dengan air biasa jee sebab kulit tu panas, kalau cuci nanti menggelupas lak, so bila nak cuci? Cucilah masa  korang mandi magrib tu ke atau sebelum tido lah sebaiknya
2. Sebelum tido boleh la basahkan towel kecik, letak kat muka  tujuan nak serap haba, tu yg ape yg ana buat la dulu
3. Tido awal

Selepas tauliah, konfem kulit korang rentung
1. Rajin2 la gugel masker yg sejukkan nuka, beli yogurt natural haa pakai la tiap hari
2. Sapu aloevera tiap malam b4 tdo
3. Makan vitamin c serius ni mang membantu, sebulan kulit dah cerah balik
4. Jangan lah kene panas lagi, elakkan

Itu je perkongsian dari akak suksis yg dah setahun tauliah๐Ÿ˜œ moga membantu la ye adik2

All de best goodluck
Pesanan ikhlas : kalau nak beli vitac bole roger akak ye, ni no akak 0178732289

#

You Might Also Like

0 comments

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013792563140

Flickr Images