4 TIPS UNTUK MUDAH UNTUK KURUS

16:05

 Rata rata semuanya nak KURUS takda siapa pun nak badan besar mahupun gemuk bukan? Ini tidak terkecuali pada Ana. Ana pun kalau boleh nak kurus juga hehe. Macam mana kita tau kita Gemuk?

Ada orang bila dia sarung seluar, kat pinggang tu rasa ketat. Haa maknanye dah naik la berat dia. Ataupun  dia inch dia meningkat.

So ape yang korang perlu buat?

1. Pastikan kawal makan. Memang ia orang Malaysia tak boleh tinggal dengan makan nasi. Pergi oversea pun mesti cari nasi kan? Jadi kalau korang rasa macam berat dah naik, boleh kurangkan kuantiti nasi yang diambil . Dari nasi sepinggan boleh la kurangkan kepada setengah pinggan.

2. Minum air kosong dengan banyak. Ambil la lebih dari 2 liter. Cuba praktikkan hari-hari. Nak kurus kena rajin. Takmo malas-malas tau!

3. Buat senaman. Even simple simple pun dah cukup. Banyak sangat dalam youtube boleh follow. Kalau dalam rumah pun boleh buat. Asalkan rajin. Kuncinya rajin tau :)

4. Makan suplimen. Haa ini membantu jugak tau. Ana sarankan korang ambil Omega Guard, Alfalfa dan Herb lax. Omega ni untuk membakar lemak korang, alfalfa menyerap dan membuang lemak terus dari badan. Herb lax pun membersihkan usus secara lembut . Jadi bila usus pun dah bersih, nak serap makanan pun senang . Takde la susah dah :)


Jika korang nak dapatkan set kurus di atas tadi boleh hubungi Ana 0178732289
fb: farzana roshaidi

You Might Also Like

0 comments

Contact Form

Name

Email *

Message *

Popular Posts

Like us on Facebook

https://www.facebook.com/profile.php?id=100013792563140

Flickr Images